2013. március 21., csütörtök

Bounty szelet

Bounty szelet

Ez a recept az alap:

Amikor először készítettem, még rutintalan voltam és simán a recept adataival dolgoztam, de azóta rutinos lettem és simán háromszoros szorzóval használom a hozzávalókat.
Innentől minden egy fazékba összeforral, majd megy is a tálba. Utána viszont nem vágom fel, hanem egészben ráöntöm az olvasztott csokit és megszórom egy kevés kókuszreszelékkel. És már csak reménykedem, hogy lesz esélye kihűlni, mielőtt elfogy!
Egy nagyon egyszerű, finom, olcsó recept, amihez minden hozzávaló jó előre megvehető!

Hozzávalók:

A tésztához

1.5 dl tej
8 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál búzadara
12 dkg kókuszreszelék

A bevonáshoz

10 dkg csokoládé
8 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés:

A felmelegített tejhez adjuk a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és felfőzzük.
Amikor már rotyog, belekeverjük a búzadarát és a kókuszt, csomómentesre keverjük, és lehúzzuk a tűzről.
A még meleg masszát egy tálba nyomkodjuk (20x20 cm), és kihűtjük.
Amikor kihűlt, jól szeletelhető: felszeleteljük, olvasztott csokiba mártjuk, utána pedig tetejét a kókuszba.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése