2013. március 15., péntek

Rákóczi túrós torta

 Rákóczi túrós torta

Kipróbáltam egy Rákóczi túrós torta receptet:

A recept meglepően könnyű, viszont a végeredmény meglepően szuper! Pont olyan íze van, mint a cukrászdában árult szeletnek!
Annyit változtattam, hogy a recept szerint a végén a fehérje réseibe lekvárt kéne kenni, de nekem nem voltak rések. Legközelebb a túró és a habréteg közé fogom kenni a baracklekvárt.

Hozzávalók:

A tésztához:

150 g finomliszt,
50 g vaj,
50 g cukor,
1 db tojássárgája,
60 g tejföl,
0.5 csomag sütőpor,
1 csipet só.

A töltelékhez:

500 g tehéntúró,
2 evőkanál cukor (ízlés szerint),
2 db tojássárgája,
1 db vanília (kikapart belseje),
1 citromból nyert citromhéj (reszelt),
1 csipet só,
1 evőkanál búzadara.

A habhoz és a hab közötti részhez

3 db tojásfehérje
200 g cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztát előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Kivesszük, és a túrótölteléket rásimítva, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik (15-20 perc). Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük, és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot. Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc. Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből. A lekvárral kitöltjük a hab közti részeket.
A saját torta:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése