2013. március 22., péntek

Tabboulleh

Tabboulleh

A szokásos helyről egy jó recept:

Nem a hivatalos változata a Tabbouleh-nak, de például az én ízlésemnek ez sokkal jobban megfelel. Kuszkuszt sokkal könnyebben tudok beszerezni, mint bulgurt, a mentát meg egyenesen utálom, míg a petrezselymet nagyon szeretem!
Egyetlen baja, hogy sok apró "szerszám" kell hozzá, kicsit sok a mosogatni való, mert a java nem rakható a gépbe :-(
Viszont másnapra egy tökéletes reggeli vagy ebéd vagy mindkettő!


Hozzávalók:

12,5 dkg kuszkusz,
150 ml víz,
6 db paradicsom (koktél),
1 csokor petrezselyem,
fél kígyóuborka,
2 db újhagyma (helyettesíthető bébi póréhagymával),
1 citromból nyert citromhéj,
1 citromból nyert citromlé,
1 gerezd fokhagyma (duci),
3 ek olívaolaj (extra szűz),
 ízlés szerint.

Elkészítés:

A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet. A paradicsomot, az uborkát kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk. A citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekeverjük, sóval ízesítjük, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése