2013. április 22., hétfő

Gyümölcstorta


Gyümölcstorta

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban a sógornőm úgy gondolta, hogy ideje lenne megtanulnom főzni. Egyszerűbb receptekkel kezdtük és ott meg is ragadtunk, mert nagyon nem izgatott a konyha és az ott eltöltött idő nekem inkább büntetés, mint öröm.
Az egyik kezdeti recept volt ez a gyümölcstorta, aminél finomabbat még nem kóstoltam, pedig ez már jó régen volt. De az igazi receptek kiállják az idő próbáját!

Hozzávalók:

1 tojás,
15 dkg cukor,
2 dl tejföl,
15 dkg liszt,
1/2 tasak sütőpor,
a forma kikenéséhez vaj/margarin és liszt.
A tetejére ízlés szerint gyümölcsök és 1 tasak zselatin (egyszerű a zselatinfix, amit nem kell főzni!).

Elkészítés: 

A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt és a liszttel elkevert sütőport. A formát kivajazzuk és beszórjuk liszttel. Különös tekintettel a forma mélyedéseire, mert oda nagyon bele tud ragadni a tészta. 180-190 fokon megsütjük, kb. 20-25 perc alatt elkészül. Tálra tesszük és megvárjuk amíg kihűl. A pudingot elkészítjük, én általában ehhez nem a főzőst szoktam, mert azon néha föl lesz és az nem mutat jól. Ízlés szerinti gyümölcsökkel kirakjuk, majd zselével belülről kifelé leöntjük. Lehűtjük és már fogyasztható is.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése