2013. április 9., kedd

Paprikás krumpli tarhonyával és virslivel

Paprikás krumpli tarhonyával és virslivel

A paprikás krumpli is egy olyan étel, amit mindenki máshogy készít. Nálunk a tarhonyás-virslis változat vált be.
Hozzávalók: 1 kg burgonya,
                    15 dkg tarhonya,
                    5-6 db virsli,
                    1 fej vöröshagyma,
                    2-3 evőkanál étolaj,
                    1 kis doboz sűrített paradicsom,
                    só, őrölt pirospaprika, őrölt vagy egész köménymag.

Az olajat beleöntjük a fazékba és felmelegítjük. A vöröshagymát apró darabokra vágjuk és beletesszük az olajba. Üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Azonnal felöntjük vízzel, nehogy a paprika megkeseredjen. Kétszer-háromszor visszapirítjuk a zsírjára. A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vagy hasábokra vágjuk. Beletesszük a paprikás alapba és 1 percig pirítjuk, utána beleszórjuk a sót és a köménymagot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félujjnyira ellepje. Belekeverjük a sűrített paradicsomot és felforraljuk. amikor felforrt lefedjük, takarékra tesszük a gázt és 10 perc alatt félpuhára főzzük. 10 perc után belekeverjük a tarhonyát és a virslit, majd további 10 perc alatt készre főzzük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése