2013. május 31., péntek

Snickers szelet

Snickers szelet

Megfogott a recept: http://www.maimoni.hu/2013/01/snickers-szelet-mogyoros-vajkaramellas.html

Bár az íze minket nem emlékeztetett a Snickersre, de a fiaim szerették! Sajnos nem használhattam mogyorót, de a dió is jó választásnak tűnt.

Hozzávalók:

A tésztához: 
25 dkg liszt,
12,5 dkg vaj,
1 tojás.



A töltelékhez: 
10 dkg vaj,
1,5 dl tejszín,
15 dkg cukor,
15 dkg sós mogyoró kicsit aprítva, nem is aprítva, csak összenyomkodva annyira, hogy az egész szemek kettéváljanak.

A tetejére a ganache-hoz: 
2 dl tejszín,
20 dkg étcsokoládé.
A lisztet egy tálba öntjük, beledobjuk a hideg vajat kis kockákra vágva,és a két tenyerünk között addig morzsoljuk össze a liszttel, amíg nagyjából egynemű  nem lesz (nem maradnak benne vajdarabok). Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk a tésztát, és a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva úgy 20 percre.
Utána kinyújtjuk, 26 cm-s piteformába tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 
A töltelékhez a vajat, a tejszínt és a cukrot felforraljuk, gyöngyöztetjük addig, amíg kissé be nem sűrűsödik. Hozzákeverjük a mogyorót. Kicsit hűlni hagyjuk, majd szétterítjük a tésztán.
Ezt követően megmelegítjük a tejszínt úgy 60 fokosra, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg a két anyag teljesen eggyé nem válik; ha kell, kicsit melegíthetünk még rajta, de ne forrósítsuk 60 fok fölé.
Oszlassuk el a csokis masszát a mogyorós karamellen, és tegyük hűtőbe kb. 3 órára.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése