2020. április 20., hétfő

Tejfölös finomság

Tejfölös finomság

A citromos változatát már sokszor készítettem és imádják is a fiaim, ezt most ki kellett próbálni. Nem fúztem hozzá sok reményt, de nagyon bevált!

Hozzávalók:

2 doboz 450 grammos 20 %-os tejföl, 
1 nagy csomag babapiskóta, 
1 üveg cseresznyebefőtt vagy bármilyen más gyümölcskonzerv, 
porcukor, 
instant kakaópor, 
1 tasak vaníliás cukor.

Elkészítés:

Egy nagy desszertestál alját kirakjuk piskótával, megszórjuk a gyümölcs felével. Az egyik doboz tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű átszitált porcukorral és a tetejére simítjuk.
A fehér réteget ismét befedjük babapiskótával és jöhet rá a maradék gyümölcs.
A második doboz tejfölt kakaóporral keverjük ki, minél csokisabb, annál finomabb, úgyhogy ne spóroljatok a kakaóval! A piskótarétegre simítjuk és legalább fél napra hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.


Egy baj van csak vele, lefotózhatatlan vállalható módon :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése