2020. április 26., vasárnap

Tejfölös babfőzelék

Tejfölös babfőzelék

Hozzávalók:

50 dkg tarkabab vagy fehérbab,
babérlevél, 
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
olaj,
fűszerpaprika,
1 nagy doboz tejföl,
ecet.

Elkészítés:

A babot előző este áztassuk be. Másnap öntsük le az áztatóvizet és tegyük fel annyi vízben főni, amennyi pár ujjnyira ellepi. Ízesítsük sóval, 1-2 babérlevéllel és így főzzük fedő alatt puhára.
Amikor a bab elkészült készítsünk el egy hagymás-fokhagymás zsemleszínű rántást: az olajat hevítsük fel, majd dinszteljük meg rajta a hagymákat. Szórjuk meg liszttel, és gyakori kevergetéssel rövid ideig így pirítsuk tovább. A végén szórjuk meg pirospaprikával és öntsük fel egy kevés vízzel, majd keverjük a főzelékhez. Forraljuk ki a főzeléket, gazdagítsuk pár csepp ecettel, valamint öntsük bele a tejfölt, de utána már ne forraljuk sokáig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése