2020. április 29., szerda

Fokhagyma-krémleves

Fokhagyma-krémleves

Hozzávalók:

1 nagy fej fokhagyma,
1 nagy vöröshagyma,
1 dl fehérbor vagy pezsgő,
1/2 l húsleves alaplé,
2 dl főzőtejszín,
só, 
bors, 
olaj,
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt.

Elkészítés:

A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg, és késes aprítóban nem túl kicsire vágjuk fel. Én szeretem ha kissé darabos, érezni a fokhagymákat.
Kevés olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. Öntsük fel a húsleves alaplével, majd ízesítsük sóval, borssal. Ezután hozzáöntjük a bort is. Összeforraljuk.
Öntsük egy kisebb keverőedénybe a tejszínt, majd keverjük el benne a lisztet. Lehet hőkiegyenlítést is a forró levessel, de anélkül is jó. Öntsük a tejszínes keveréket leveshez, majd forraljuk ki és már tálalhatjuk is.
Lehet hozzáadni pirítóst vagy krutont.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése