2020. április 29., szerda

Fokhagymás krémes szószban sült húsgombócok

Fokhagymás krémes szószban sült húsgombócok

A Pinteresten láttam meg a receptet és azonnal tudtam, hogy ezt ki fogom próbálni!

Hozzávalók:

A gombócokhoz:
50 dkg darált csirkemell,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 fej vöröshagyma,
1 db tojás,
1 teáskanál só,
1 gerezd fokhagyma,
csipet szerecsendió,
ízlés szerint bors.
A mártáshoz:
3 dl tejszín,
1 teáskanál liszt,
1 csokor petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

A darált húst rakjuk egy tálba, keverjük hozzá a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Nedves kézzel formázzunk belőle kisebb gombócokat. Hevítsünk kevés olajat, rakjuk bele a golyókat, és süssük elő 5 perc alatt. Közben forgassuk meg. A mártáshoz keverjük simára a tejszínt, a lisztet, majd rakjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a csokor petrezselymet. Tegyük a gombócokat egy tepsibe, majd öntsük le a szósszal. 180 C fokos sütőben 20 perc alatt megsül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése