2020. május 1., péntek

Almás-zabpelyhes keksz

Almás-zabpelyhes keksz

Ebből a videóból mindent ki fogok próbálni!

Hozzávalók:

1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt,
1 bögre zabpehely,
1/4 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál fahéj,
1 csipet frissen reszelt szerecsendió,
só,
1 tojásfehérje,
1 evőkanál kókuszolaj,
1/2 teáskanál vaníliakivonat,
2 evőkanál méz (nálam folyékony édesítő),
3 evőkanál tej,
1 alma.

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük és elkeverjük. A nedves hozzávalókat egy másik, nagyobb tálba tesszük és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, majd az almával együtt elkeverjük. Az almát lehet kockára is vágni, de mi jobban kedveljük reszelve.
Megformázzuk a kekszeket és sütőpapíros tepsibe tesszük, betoljuk a sütőbe és 180 fokos sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
5 napig hűtő nélkül is eláll, bár erre nincs sok esélye!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése