2020. április 5., vasárnap

Bögrés zserbószelet

Bögrés zserbószelet

Ha benne van a recept nevében a gyors vagy a bögrés szó, akkor felkelti az érdeklődésem. Ez hihetetlenül finom, a gyerekek imádják!!!!

Hozzávalók:

2.5 dl tej (1 bögre),
1 db tojás,
320 g sárgabaracklekvár (1 bögre),
135 g darált dió (1 bögre + 1 marék a tetejére),
1 bögre finomliszt,
1 csomag sütőpor,
200 g étcsokoládé (1 bögre),
1/2 bögre cukor,
2.5 dl habtejszín (1 bögre).

Elkészítés:

Egy nagy tálba öntjük a tejet, a tojást, a lekvár felét és a darált diót, majd jól elkeverjük. Egy bögrébe összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadjuk a diós masszához. Egy kivajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Közben elkészítjük a csokikrémet. Egy edénybe öntjük az apró darabokra tört étcsokit, a cukrot, a tejszínt, és felforraljuk, majd lehűtjük. A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a maradék fél bögre lekvárral, visszahelyezzük a tepsibe, leöntjük a csokival, megszórjuk a maradék dióval, és legalább 1 órát pihentetjük a hűtőben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése