2016. február 16., kedd

Emeletes élvezet

Emeletes élvezet avagy Túróska

Életemben összesen nem mosogattam ennyit, de a srácok nagyon imádják!!!!
Nálam annyi változott, hogy nem volt itthon 2 zacskó vaníliás pudingpor, így a 3. réteg étcsokis puding lett, emiatt a második rétegből kihagytam a vaníliás cukrot.

Hozzávalók:

Az első réteghez:
25 dkg háztartási keksz (darált),
10 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
2,5 dl tej (kevés).

A második réteghez:
25 dkg tehéntúró,
10 dkg porcukor,
2 dl habtejszín (hulala),
1 csomag vaníliás cukor.

A harmadik réteghez:
2 tasak vaníliás pudingpor (nem főzős),
5 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor.

A negyedik réteghez:
2 dl habtejszín, (hulala)
5 dkg porcukor.

A tetejére:
5 dkg csokoládé (reszelt).

Elkészítés:

A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy közepes tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
A túrót, ha darabos, krémesítjük, összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a keksztésztára simítjuk.
Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrémre simítjuk.
A tejszínt felverjük a porcukorral, és a vaníliás krémre kenjük. A tetejére reszelt csokoládét szórunk, és a hűtőbe tesszük tálalásig.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése