2016. február 16., kedd

Bögrés francia palacsinta

Bögrés francia palacsinta

Egy újabb palacsinta recept, de ez szuper finom!!!!
http://www.nosalty.hu/recept/bogres-francia-palacsinta

Hozzávalók:

2 bögre finomliszt,
5 db tojás,
2.5 dl tej,
2.5 dl habtejszín,
0.5 bögre porcukor,
5 dkg vaj,
1 csipet só,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál vanília aroma,
5 dkg vaj (a sütéshez).

Elkészítés:

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük.
A sütéshez használt vajat csak melegítjük, nem forrósítjuk fel, mert különben elég a palacsinta. Amikor megszilárdul, már lehet is fordítani. A szokásosnál, tehát a hagyományostól eltérő, vastagabb palacsintákat kapunk. Kellemes íze van.
Csak önmagában, töltés nélkül, vaníliás porcukorral megszórva tálalhatjuk. Persze ízlés szerint tölthetjük is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése