2016. február 16., kedd

Gulyáskrémes spagetti

Gulyáskrémes spagetti

Még régen lehetett a tévében ez a recept, mert egy fecnin volt a többi sebtiben firkantott recept között. Sajnos már nem emlékszem melyik műsorban volt. Kipróbáltuk. Nincs rossz íze, de nem lesz gyakorta az étlapon.


Hozzávalók:

15 dkg bacon,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál gulyáskrém (csemege),
10 dkg füstölt sajt,
3 dl főzőtejszín,
35 dkg spagetti tészta,
bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Felrakjuk a tészta főzéséhez a vizet. A bacont csíkokra vágjuk, és egy nagy serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gulyáskrémet, együtt kicsit lepirítjuk.
Közben felforr a főzővíz, belerakjuk a spagettit. A serpenyőbe felöntjük a gulyáskrémes alapot a tejszínnel és belereszeljük a füstölt sajtot. Összeforraljuk a mártást és ízesítjük a borssal. Só nem kell bele, mert a többi hozzávaló elég sok sót tartalmaz.
Mikor megfőtt a tészta a mártással összeforgatjuk, és ha szükséges, egy kis főzővízzel hígítjuk. Reszelt sajtot szórunk a tetejére tálaláskor.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése