2014. október 15., szerda

Pizzás kifli

Pizzás kifli

Nagy kedvenc, nem túl gyors, de nagyon népszerű!

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
3 dl tej (langyos)
1 késhegynyi cukor
só ízlés szerint
2 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
100 g pizzaszósz (ízlés szerint),
a tetejére magkeverék vagy reszelt sajt.

Elkészítés:

Az élesztőt a szokásos módon cukorral elkevert langyos tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyaghoz úgy, hogy az egyik tojásfehérjét félretesszük. A tésztát jól kidolgozzuk, majd 1/2 órán át kelesztjük. Ezután 2 cipóra osztjuk. A cipókat 2-3 mm vastagságú kör alakúra kinyújtjuk, nyolcfelé szeljük, és az így kapott háromszög alakú tészta szélesebb részére pizzakrémet nyomunk. Feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Tepsibe rakjuk, majd megkenjük a félretett, kissé felvert tojásfehérjével és megszórjuk a magkeverékkel vagy a reszelt sajttal. Ezután előmelegített sütőben megsütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése