2015. november 11., szerda

Fahéjas bögrés sütemény

Fahéjas bögrés sütemény

A fiam névnapjára kerestem egy gyors bögrés receptet: http://www.nosalty.hu/recept/cinnamon-roll-cake-amerikai-fahejas-suti

Hozzávalók:

A tésztához

3 bögre finomliszt,
csipet só,
1 bögre cukor,
4 teáskanál sütőpor,
375 ml tej,
2 db tojás,
2 teáskanál vanília aroma,
125 g vaj (olvasztott).

A töltelékhez

250 g vaj (puha),
250 g barna cukor,
2 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál fahéj.

A mázhoz

500 g porcukor,
5 evőkanál tej,
1 teáskanál vanília aroma.

Elkészítés:

A tésztához mindent összekeverünk, kivéve az olvasztott vajat. Ha ez megtörtént, akkor lassan az olvasztott vajat is belekeverjük. Kivajazott tepsibe öntjük. A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat, majd a tészta tetejére „rakosgatjuk” nagyjából egyenletesen, és egy kés segítségével „belekeverjük”.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 28-32 perc alatt készre sütjük.
A mázat kikeverjük, és amíg még meleg a sütink, ráöntjük. Ha megszilárdult a máz, máris fogyaszthatjuk!






 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése