2013. november 5., kedd

Bundázott kelbimbó

Bundázott kelbimbó

Vettem egy adag kelbimbót és valami új változatot akartam kipróbálni:

Hozzávalók:

15-20 db kelbimbó (de készíthetjük sárgarépából, tökből is),
tojás,
1 dl tej,
15 dkg liszt,
1/2 mokkáskanál só,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A lisztből, tojásból, sóból és tejből sűrű palacsintatésztát keverünk (az arány változhat, lényeg, hogy ne folyjon a palacsintatészta). Majd belekeverjük a lehűtött, előzetesen megpárolt kelbimbókat. Az olajat forrósítsuk fel, kb annyit használjunk, ami félig ellepi a zöldségeket. A forró olajba kanalazzuk bele a palacsintatésztás zöldségeket, és süssük mindkét oldalát aranybarnára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése