2013. november 5., kedd

Virslis-borsós rizs

Virslis-borsós rizs

Ez egy tipikus ami-találunk-vacsora. A gyerekek nagyon szeretik.

Hozzávalók:

1 bögre rizs,
3-4 virsli,
mirelit zöldborsó,
olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
pirospaprika, só.

Elkészítés:

Megpucoljuk a hagymát, apróra vágjuk és beletesszük az olajba. Üvegesre pirítjuk, megszórjuk piros paprikával és felöntjük vízzel. Beletesszük a karikára vágott virslit és a mirelit borsót, majd kb. 10 perc alatt elkészítjük a pörköltet.
Egy másik fazékba kevés olajat teszünk és beleöntjük a riszt, pár másodpercig pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. 20 perc alatt elkészítjük a párolt rizst.
Amikor kész, hozzákeverjük a pörköltet és azonnal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése