2013. június 14., péntek

Pizza 1.

Pizza

Igazából a pizzánál a feltét lényegtelen, erősen csak attól függ, hogy mi van itthon, illetve azok közül mit szeretünk. Többféle tésztát kipróbáltan, de a gyerekeimnek ez ízlett legjobban.
http://www.nosalty.hu/recept/chilis-babos-szalamis-pizza
A feltét teljesen más volt, viszont minden alkalommal más és más!

A tésztához:

50 dkg liszt.,
20 g élesztő,
3 evőkanál olívaolaj,
2,5 dl langyos víz,
1 teáskanál cukor,
só.

A paradicsomszószhoz:

25 dkg sűrített paradicsom,
1 dl víz,
1 közepes fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
olívaolaj,
só, bors, cukor,
oregánó, bazsalikom, kakukkfű.


Elkészítés:

A tésztát elkészítjük. Beleöntjük a lisztbe az olívaolajat, beleszórjuk a sót (kb. 1 csapott evőkanál), cukrot (kb. 1 evőkanál). Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros vízben. Amikor felfutott, ezt is hozzáöntjük a liszthez. Összegyúrjuk tészta állagúra, majd kb. 50-60 percet meleg helyen kelni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Ugyanígy a fokhagymákat is. Együtt kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd fűszerezzük. Először sóval, cukorral, majd jöhet a fekete bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Olajozott tepsibe vagy pizzaformába belefektetjük.
A tésztát, amíg nincs rajta feltét, megszórjuk füstölt reszelt sajttal (így még finomabb, hogy ráolvad a tésztára), majd ráöntjük a paradicsomszószt is. Jöhet a kukorica, majd ismét a reszelt sajt vegyesen (trappista-füstölt). A tetejére szórtan elhelyezzük a szalámikat.
A tetejére szórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése