2013. június 29., szombat

Kelkáposzta-főzelék

Kelkáposzta-főzelék

Régebben nem kedveltem, de amióta én készítem, azóta gyakran főzöm. Főzelékek elkészítéséhez mindig Pelle Józsefné szakácskönyve az iránymutató!
Könnyen elkészíthető főzelék ez is.

Hozzávalók:

1 közepes fej kelkáposzta,
40 dkg krumpli,
só,
őrölt kömény,
olaj,
liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kiskanál pirospaprika.

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, feldaraboljuk és beletesszük a fazékba. A burgonyát megpucoljuk, szintén feldaraboljuk és a káposztához tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk és megszórjuk a köménnyel. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Ha megpuhult, elkészítjük a szokásos módon a rántást. Olajat hevítünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd rövid ideig pirítjuk. Beletesszük a pirospaprikát és a lisztet, majd felöntjük vízzel. Van, aki szűrve teszi a főzelékhez, én nem. Beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk. 1 percig kevergetve besűrítjük és már készen is vagyunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése