2018. május 23., szerda

Áfonyás-túrós pite

Áfonyás-túrós pite


Hozzávalók:

A tésztához:
200 g liszt,
50 g porcukor,
100 g hideg vaj,
1 csipet só,
1 db tojás.

A töltelékhez:
250 g túró,
1 db tojás,
2-3 evőkanál tejföl,
4 evőkanál cukor,
2 teáskanál vaníliás cukor,
250 g fekete áfonya,
1/2 db citrom leve.

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a porcukorral. Elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Ha nem állna össze, pici vizet tehetünk hozzá. Lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk. Óvatosan beleemeljük sodrófa segítségével a tortaformába. A lelógó széleket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. A túrót villával összetörjük, az összes hozzávalót beletesszük az áfonya kivételével. Simára keverjük. Az áfonyát megmossuk és lecsepegtetjük. Ráöntjük a tésztára és az áfonyát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon, 30 perc alatt megsütjük. Ha a töltelék picit lágynak tűnik, ne ijedjünk meg, mert hűlés közben még szilárdulni fog.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése