2018. április 11., szerda

Fánk muffin

Fánk muffin

Egy újabb kipróbált süti. A recept ugyan fánkot ír, de tulajdonképpen bukta lesz a vége, ráadásul lekvár nélkül, mert kifolyt az összes. Cserébe beleragadt a muffinpapírba. Nem rossz, de nem lesz alapdarab.

Hozzávalók:

100 ml tej,
50 dkg finomliszt,
42 g friss élesztő,
50 g cukor,
1 csipet só,
3 db tojás,
150 g puha vaj,
150 g sárgabaracklekvár,
4 evőkanál tej (a kenéshez),
1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez).

Elkészítés:

100 ml tejet langyosra melegítjük. Elkeverjük 25 g cukorral. A lisztet egy tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a cukorral elkavart tejet. Kevés liszttel elkavarjuk, lefedve 15 percig állni hagyjuk. A sót a lisztre szórjuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat és a kockákra vágott vajat. Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát meleg helyen 45 percig kelesztjük. A lekvárt simára keverjük. A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenjük. A tésztát átgyúrjuk, kb. 6 cm átmérőjű rúddá formázzuk, és 24 szeletre vágjuk.
A tésztaszeleteket munkalapon enyhén ellapítjuk. A szeletek felére 1-1 táskanál lekvárt teszünk, majd lefedjük a maradék szeletekkel, a széleken jól összenyomkodjuk, majd a széleket lehajtva gombóccá formázzuk, és beletesszük az előkészített muffin formába. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük.Megkenjük a 4 evőkanál tejjel. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése