2018. május 25., péntek

Epres galette

Epres galette

Nem volt itthon bazsalikom :-)

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt,
1 evőkanál tejföl,
1 nagy csipet só,
2 evőkanál hideg víz,
10 dkg hideg vaj.

50 dkg eper,
2 evőkanál barnacukor + a szóráshoz,
½ citrom leve,
kis csokor bazsalikom tépkedve,
1 evőkanál keményítő,
1 tojás,
mandula szeletek.

Elkészítés:

Keverőtálba tesszük a lisztet, a tejfölt, a sót, a hideg vizet és a kockára vágott szintén hideg vajat. Morzsás állagúra dolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük. Az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket, majd a citromlével és a barnacukorral ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk, a középére halmozzuk az epres tölteléket, majd felhajtogatjuk rá a tészta széleit, a videóban látott módon. Felvert tojással megkenjük a tészta szélét, kevés barnacukorral, mandulaszeletekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése