2014. május 12., hétfő

Diós piskóta

Diós piskóta


Eta hagyományos tortái-Tradičné torty od Ety

Hozzávalók: egy 26 cm tortasütőhöz:

6 tojás,
12 dkg porcukor,
10 dkg finom liszt,
8 dkg darált dió,
6 g sütőpor,
2 evőkanál víz.

Elkészítés:

A tojás fehérjét pici sóval felverem kemény habnak, sárgáját a cukorral, vízzel kikevertem, majd hozzá szitálom a lisztet, sütőport és a diót. Összekeverem majd lazán hozzáadom a fehérjét. Tortasütő aljába teszek sütőpapírt és bele öntöm a masszát, elsimítom úgy hogy a forma oldalára egy picit felkenem a tésztát. Az én sütőmben 200 fokon kezdem sütni k b 15 percig, majd csökkentem 170 fokra. 40 percig sütöm összesen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése