2014. május 14., szerda

Szezámmagos rántott csirkemell

Szezámmagos rántott csirkemell

A gyerek rántott csirkét kívánt: http://www.nosalty.hu/recept/rantott-csirkemell-szezammagos-bundaban

Hozzávalók:

1 db csirkemell (csontos),
5 dl tej,
4 gerezd fokhagyma (reszelve)
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint,
5 dkg liszt,
3 db tojás,
10 dkg zsemlemorzsa,
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez),
2 dkg szezámmag.

Elkészítés:

Előző este a csirkemellet először félbevágjuk, középen hosszában a csont mellett. Két csirkemellünk lesz. Egy ilyen fél mellett lapjában háromfelé vágjuk. 1 csontos részt kapunk és 2 szelet lesz, amiben nincs csont. A másik fél mellel is így teszünk. Összesen 6 szelet husink lesz.
Egy tálba beleöntjük a tejet és belereszeljük a fokhagymagerezdek felét. Egy éjszakára ebben a tejben áztatjuk a húst hűtőben.
Másnap kivesszük, szárazra töröljük a húst sózzuk, borsozzuk.
Előkészítjük a panírozáshoz a lisztet. A tojást felverjük és belereszeljük a megmaradt fokhagymákat és sót. A zsemlemorzsába pedig beleszórjuk a szezámmagot és lehet 1 mk pirospaprikát is tenni bele (én ezt most elhagytam).
Bepanírozzuk a húst és forró olajban, lassú tűzön szép pirosra sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése