2018. július 1., vasárnap

Clafoutis/tejpite 2.0

Clafoutis/tejpite 2.0

Már készítettem régebben clafoutist, de el is felejtettem, hogy ennyire finom. Nagyon könnyű elkészíteni és mindenki imádja. Nyilván nem úgy csináltam, mint a recept, de szilvával is isteni!

Hozzávalók:

4 db tojás,
65 g cukor,
120 g liszt,
400 ml tej,
1 csipet só,
2 db narancs,
100 g étcsokoládé,
1 marék aprított mandula.

Elkészítés:

A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a tejet és alaposan összekeverjük. Ezután 4 részletben hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Jöhet az egyik narancs lereszelt héja, majd a húsa apróra vágva, az apróra vágott étcsoki és a mandula. Jól összekeverjük a masszát és egy hőálló tálba öntjük. 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Vékonyan felszeleteljük a másik narancsot és a sütés utolsó 15 percében a süti tetejét a narancskarikákkal díszítjük, így sütjük készre. Tálalásnál porcukrot szitálunk a tetejére.
Nálam narancs helyett szilva került bele és biztos, hogy legalább ennyire finom volt!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése