2017. május 28., vasárnap

Egyszerű Sacher torta

Egyszerű Sacher torta

Sajnos már nem emlékszem, hogy hol találtam ezt a receptet, de több változata is forog a FB-on.

Hozzávalók:

6 tojás,
11 dkg porcukor,
14 dkg vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
13 dkg csokoládé,
11 dkg kristálycukor,
14 dkg liszt,
sárgabarack-lekvár,
a tetejére csokimáz.

Elkészítés:

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk és 1-2 percig hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket a 14 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
Egy tálban összekeverjük a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját. Belekeverjük az olvasztott csokoládét majd a lisztet és simára keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot is. Sütőpapíros kisebb tepsibe öntjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A kihűlt piskótát félbevágjuk és megkenjük a lekvárral. A tetejére öntjük a csokimázat és hűtőben tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése