2017. január 29., vasárnap

Zserbógolyó

Zserbógolyó

Nagyon sokféle recept kering a neten ebben a témában, de nem volt olyan, amit hűen követtem volna, inkább összeállítottam a család ízlése szerint.

Hozzávalók:

25 dkg darált keksz
25 dkg darált dió,
20-25 dkg sárgabaracklekvár,
ha nem elég édes a lekvár, akkor kevés porcukor,
a bevonáshoz kb. 25 dkg csokoládé,
1 evőkanál étolaj.

Elkészítés:

A zserbógolyó hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Elsőre ne tegyük bele az összes lekvárt, mivel lehet, hogy kicsit kevesebb kell. De lehet, hogy kicsit több. Ez teljesen a lekvártól függ. Porcukorral édesíthetjük, ha szükséges. Jól formázható, nem ragadós masszát kell kapjunk belőle. Közepes méretű - kb 3 cm átmérőjű - golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat tegyük hűtőbe fél órára.
A csokit, és olajat közben összeolvasztjuk vízgőz felett. Végül a golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk. Darált dióval díszítjük, majd hidegre tesszük, hogy a csoki megszilárduljon rajta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése