2016. október 31., hétfő

Bounty-kehely

Bounty-kehely

A kókusz mindig beválik.

Hozzávalók:

5 evőkanál kókuszreszelék,
4 dl tej,
1 dl főzőtejszín,
2 evőkanál cukor (kristály),
1 teáskanál vanília aroma,
5 evőkanál búzadara,
5 dkg csokoládé,
1 evőkanál víz (szükség szerint),
0.5 csipet só,
5 dkg dió (durvára tört).

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pihenni néhány percre. Közben vízfürdőn olvasszuk fel a csokoládét (étcsokoládé esetén kóstoljuk meg, ha kell, cukrozzuk), olvadás után kevés vízzel lazítsuk fel, majd tegyük félre. A kókuszos krémet osszuk szét négy pohárba, simítsuk el, hogy épp a pereme alatt legyen. A csokoládét terítsük el a tetején.
Ízlés szerint néhány szem pirított diót tehetünk a tetejére. Hűtőben tároljuk a tálalásig.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése