2016. január 24., vasárnap

Indiáner muffin

Indiáner muffin

Hozzávalók:

A muffinhoz:

75 g liszt,
2 tojás,
10 dkg cukor,
2 evőkanál víz,
1 teáskanál sütőpor.

A betöltéshez:

1,5 dl habtejszín.

A tetejére:

10-15 dkg olvasztott csokoládé.

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban kettéválasztjuk a tojásokat és keményre verjük a fehérjéket. Keverőtálba beleütjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd elkezdjük habosítani. Belekeverjük a száraz hozzávalókat és simára keverjük. Utána óvatosan belekeverjük a fehérjéket és máris tehetjük a papírral kibélelt muffintepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Kivesszük a formából és hűlni hagyjuk a muffinokat. Közben felverjük a tejszínt és megolvasztjuk a csokoládét. A muffinok tetejét levágjuk, rákenjük a tejszínt, majd a tetejét belemártjuk a csokiba és visszatesszük a habra. Pár perc alatt megdermed és tálalhatjuk is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése