2014. június 17., kedd

Sztracsatella sütés nélkül

Sztracsatella sütés nélkül Vass Lászlóné konyhájából

https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra/timeline

Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:

2 sor babapiskóta,
1 sor csokimázas keksz.

A krémhez:

1 liter tej,
2 dl búzadara,
2 dl cukor (lehet kicsit kevesebb is,ki milyen édesen szereti),
2 vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
2 db tojásfehérje kemény habja,
pici só,
12 dkg margarin,
3 dl tejszínhab keményre felverve,
10 dkg étcsokoládé (fele a krémbe,a másik fele a süti,a tejszín tetejére).

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A búzadarát,a cukrokkal,tojássárgákkal,kevés tejjel simára keverjük,majd hozzá tesszük a többi tejet is felfőzzük,hozzá keverjük a tojásfehérjehabot is. A tűzről levesszük. Még melegen bele keverjük a vajat és az 5 dkg reszelt csokoládét. 
Összeállítás:
A tepsibe lerakjuk a tejben forgatott cukrozott babapiskótát ,rá a fele krém,utána egy sor keksz,utána krém,majd a babapiskótával befedjük.
A keményre vert tejszínt a tetejére tesszük,reszelt csokival megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése