2014. február 1., szombat

Bögrés Raffaello

Bögrés Raffaello

Egyszer már elkészítettem és nagyon bejött a fiúknak.

Hozzávalók:

tojás,
1 bögre tej,
2 bögre rétesliszt,
fél bögre olvasztott margarin,
1 bögre porcukor,
1 tasak sütőpor,
ízlés szerint kókuszlikőr (elhagyható).

A tetejére:

1/2 bögre porcukor,
1/2 bögre kókuszreszelék,
1 bögre NEM FELVERT tejszín!

Elkészítés:

A tojásokat felverjük a cukorral és az olvasztott margarinnal, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk a fél-fél bögre porcukorral és kókuszreszelékkel, majd előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és még forrón ráöntjük a habtejszínt (amit fontos, hogy ne verjünk habbá, hanem csak úgy folyékonyan ráöntjük, amit be fog szívni). Kihűtjük teljesen, és kockákra vágva egy kis kókuszos porcukorral tálaljuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése