2013. szeptember 17., kedd

Lecsós tökfőzelék

Lecsós tökfőzelék

Moni buliján kóstoltam és azóta izgatta a fantáziámat, most eljött az én időm.
Annyiban különbözik a "sima" tökfőzeléktől, hogy a tököt nem vízben főzzük meg, hanem lecsóban.

Hozzávalók:

2 tök,
2-3 paradicsom,
2-3 paprika,
1-2 vöröshagyma,
olaj,
só,
liszt,
tej,
kapor.

Elkészítés:

A tököt megpucoljuk, legyaluljuk, besózzuk és 1 órára félretesszük.
Az olajat felhevítjük, beletesszük a kis darabokra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, majd készre főzzük a lecsót. A tököt kinyomkodjuk és beletesszük a lecsóba és puhára főzzük. Liszttel megszórjuk és tejjel felengedve készre sűrítjük. A végén beletesszük az apróra vágott kaprot.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése