2021. március 15., hétfő

Tejbegríz felfújt

 Tejbegríz felfújt 

Hozzávalók:

1 liter tej,
1 púpos bögre búzadara (16 dkg),
6 tojás,
egy-másfél bögre cukor (16-24 dkg),
5 dkg vaj,
ízlés szerint gyümölcs vagy akár darabolt csokoládé.

Elkészítése:
A tejet felforraljuk, majd takarékra vesszük alatta a gázt, és kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a búzadarát, és tejbegrízt főzünk belőle. Folyton keverjük. Félrevesszük a tűzhelyről, majd hozzákeverjük a cukrot és a vajat.  A tojások fehérjét és sárgáját külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához adunk folyamatos kavargatás mellett egy-két evőkanál tejbegrízt (nehogy a tojás összeugorjon a hirtelen melegtől), amit aztán hozzákeverünk a többi tejbegrízhez. Végül a gyümölcsöket is hozzákeverjük, majd a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk!  Kivajazott jénai tálba vagy tepsibe öntjük az egész masszát és 180 fokon, körülbelül fél óra alatt aranyszínűre sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése