2019. augusztus 14., szerda

Vegyes zöldséges-darálthúsos egytálétel

Vegyes zöldséges-darálthúsos egytálétel

Ha már unjuk a bolognait, akkor ez egy jó választás a szénhidrátmentes táplálkozáshoz.

Hozzávalók:

3 nagyobb fej vöröshagyma,
1 db közepes méretű sárgarépa,
50 g margarin vagy étolaj,
2 db babérlevél,
2 teáskanál kakukkfű,
só,
bors,
50 dkg darált sertéshús,
20 dkg sűrített paradicsom,
2 teáskanál balazsalikom,
fél liter csirke alaplé (1 erőleves kocka fél liter forrásban lévő vízben feloldva),
25 dkg zöldborsó,
margarin (tepsi kikenéséhez),
1 nagy pohár tejföl,
25 dkg reszelt trappista sajt.

Elkészítés:

Vágjuk a vöröshagymát és a répát apró kockákra, majd a babérlevelekkel és a kakukkfűvel együtt (valamint némi só hozzáadásával) addig pirítsuk az egészet, míg a hagyma puhára dinsztelődik. Ezután adjuk hozzá a darált húst, majd a hús fehéredéséig pirítsuk tovább. Ekkor adjuk hozzá a paradicsom sűrítményt, a bazsalikomot, valamint sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és jól süssük át az egészet. Adjuk hozzá a csirke alaplevet, majd főzzük mártás sűrűségűre. Végül adjuk hozzá a borsót is, és további öt percig pároljuk. Ezután öntsük a ragut margarinnal kikent, kisebb, de magasabb falú tepsibe, öntsük rá szépen a tejfölt, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban kb. 25 percig süssük (amíg a tetején a sajt aranybarnára pirul). Tálalás előtt érdemes kb. negyed órát várni, hogy szebben lehessen szeletelni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése