2017. március 30., csütörtök

Mogyorókrémes piskóta

Mogyorókrémes piskóta

Az édesszájú gyerekekhez jár ez a recept!

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
125 ml olaj,
125 ml langyos víz,
20 dkg liszt,
4 evőkanál kakaó,
1 sütőpor.

Krém:
1 l növényi tejszín,
4 csomag habfixáló,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál mogyorókrém,

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban a 6 tojássárgáját összekeverjük a 30 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olajat és a langyos vizet. Összekeverjük, majd hozzáadjuk még a lisztet, a kakaót, és a sütőport. A tojásfehérjehabot az előző masszával finoman összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt gáztesibe öntjük. 180 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük. A fehér krémhez 5 dl tejszínt felverünk 3 evőkanál porcukorral és 2 habfixálóval, majd a kihűlt piskótára kenjük. A maradék 5 dl tejszínt, 2 csomag habfixálót, 3 evőkanál porcukrot 6 evőkanál mogyorókrémmel felverjük és rákenjük a tejszínre. Hűtőbe téve tároljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése