2016. március 31., csütörtök

Izlandi kókuszcsók

Izlandi kókuszcsók

Annyira kókuszosat akartam enni, hogy ezt találtam :-)

Hozzávalók:

2 db tojás.
150 g cukor.
225 g kókuszreszelék.
200 g tejcsokoládé.

Elkészítés:


Egy kézi mixer segítségével a tojásokat habosra verjük a cukorral. Beletesszük a kókuszreszeléket, majd addig keverjük, míg a hozzávalók egyenletesen össze nem vegyülnek.
Kezünk segítségével ügyes kis golyókat formálunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on 10-15 percig sütjük, míg aranybarnára pirul a tetejük.
Miután kihűltek, gőz felett megolvasztott tejcsokoládéba forgatjuk a tetejüket. Amikor a csokoládé újra megszilárdult, lehet máris torkoskodni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése