2017. november 4., szombat

Meggyes pudingos pite

Meggyes pudingos pite

Annyira megtetszett a kép, hogy elkészítettem.

Hozzávalók:

A tésztához:
45 dkg liszt,
25 dkg margarin,
6 g sütőpor,
12 dkg cukor,
2 db tojás,
1 evőkanál tejföl,
kevés reszelt citromhéj.

A töltelékhez:
80 dkg magozott meggy,
8 dl meggylé vagy az üveges meggy leve,
5 evőkanál cukor,
80 g vaníliás puding,
ízlés szerint fahéj.

Elkészítés:

Kb. 1 dl meggylével elkeverem csomómentesre a cukrot, pudingport és a fahéjat. A maradék 7 dl meggylevet felforralom, beleöntöm az elkevert pudingot, sűrűre főzöm. Félreteszem hűlni. A lisztet a margarinnal jó alaposan elmorzsolom, majd a többi hozzávalót is belegyúrom. 2 részre osztom. Az egyiket kinyújtom, és zsírpapiros tepsibe teszem, villával megszurkálom. Mostanra kihűlt a pudingos meggylé, belekeverem a meggyet. Rákenem a tésztára krémet, és befedem a másik lappal, megszurkálom szintén villával. 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütöm. A tetejét megszórom porcukorral.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése