2013. november 4., hétfő

Sacher muffin

Sacher muffin

Nézegettem az oldalon a sütiket és ez azonnal bevonzott:
Nem pont olyan lett, mint a képen, de ebben lehet, hogy én is sáros vagyok. Legközelebb jobban figyelek, mert lesz legközelebb. Az íze fenomenális!

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé, 
10 dkg margarin, 
2 tojás, 
15 dkg cukor, 
10 dkg sárgabarack lekvár, 
15 dkg liszt, 
1 kávéskanál sütőpor.

Tetejére: baracklekvár, csokimáz, tejszínhab.

Elkészítés:

Az étcsokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, félre tesszük hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, amíg jó világos vaj színű lesz. Addigra az olvasztott csoki is langyosra hűl, így hozzákeverjük a cukros tojáshoz, óvatosan, majd a baracklekvárt is és a végén beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Muffinpapírral bélelt muffinformákba kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 22 perc alatt készre sül. A kihűlt muffinokat megkenjük baracklekvárral és 20 percre hűtőbe tesszük. Utána jöhet rá a csokimáz és tálaláskor a tejszínhab.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése