Egyszer már készítettem ilyet és most nagyon megkívántam. Nem volt kedvem sajtot reszelni a tetejére, így magokat szórtam rá.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt,
25 dkg túró,
25 dkg margarin/vaj,
csipet só,
csipet szerecsendió,
csipet bors.
A tetejére:
24 dkg sajt vagy magvak,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tejszín.
Elkészítés:
A lisztet kimérjük, majd a szobahőmérsékletű vajat beletesszük, és elmorzsoljuk vele. Beletesszük a túrót, a szerecsendiót, borsot, sót, majd egyneművé gyúrjuk. Rövid időre hűvös helyre tesszük, majd kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, majd bekenjük vele a tésztákat, majd megszórjuk reszelt sajttal is. A tésztát ujjnyi vastagra szeleteljük derelyevágóval, ha nincs, jó a kés is. Ha nincs sajtunk vagy kedvünk reszelni, akkor vegyes magvakkal is megszórhatjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése