2013. november 5., kedd

Narancsos-csokis muffin

Narancsos-csokis muffin

Volt itthon narancs, amiből sütit akartam készíteni és ez megoldásnak tűnt.

Hozzávalók:

15 ek liszt,
0,5 tasak sütőpor,
12,5 dkg Rama,
1 tojás,
11 ek cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
2 nagyobb narancs (reszelt héja és kifacsart leve),
tej (annyi, hogy a narancslét kiegészítse 2,5 dl-re),
6-7 dkg csokoládé.

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük. A formákat előkészítjük. A narancsokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. A csokoládét apróra vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. Egy másik edényben a margarint megolvasztjuk, beleütjük a tojást, beleszórjuk a cukrokat és habosra kavarjuk. Belereszeljük a narancsok héját, de a fehér részt próbáljuk ne belereszelni. Kavarjuk össze, majd forgassuk bele a sütőporos lisztet. Facsarjuk ki a narancsok levét, mérjük le, (nekem 1 dl lett pontosan) és adjunk még hozzá annyi tejet, hogy a folyadék összesen 2,5 dl legyen. (Nekem így 1,5 dl tej kellett.) Végül forgassuk bele a csoki darabokat. Kanalazzuk kikent muffin formába (ha szilikonosat használunk, nem fontos) vagy muffin papírral bélelt sütőbe. Süssük 160 fokon 30 percig alul-felülsütéssel. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése