Arra kell csak figyelni, hogy ne legyen az olaj túl forró, mert akkor a közepe nyers marad!
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró,
25 dkg finomliszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
2 db tojás,
2 dl tejföl,
2 teáskanál cukor,
1 db jól megmosott narancs
reszelt héja.
A sütéshez: olaj.
A tálaláshoz: porcukor, baracklekvár.
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük. Egy lisztezett deszkára tesszük, lisztbe
mártott fánk szaggatóval kiszúrjuk,majd lassú tűznél kisütjük. Elég ragacsos a tésztánk, lehet vizes
kézzel formázni is ,úgy is kisüthetjük vagy éppen kanállal kiszaggatva. Finom,gyorsan elkészül. Hidegen,melegen egyaránt kiváló. Porcukorral
meghintve,házi baracklekvárral a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése