2016. február 23., kedd

Narancsos túrófánk

Narancsos túrófánk

Arra kell csak figyelni, hogy ne legyen az olaj túl forró, mert akkor a közepe nyers marad!

Hozzávalók:


25 dkg tehéntúró,
25 dkg finomliszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
2 db tojás,
2 dl tejföl,
2 teáskanál cukor,
1 db jól megmosott narancs reszelt héja.


A sütéshez: olaj.
A tálaláshoz: porcukor, baracklekvár.

Elkészítés:

Az alapanyagokat összekeverjük. Egy lisztezett deszkára tesszük, lisztbe mártott fánk szaggatóval kiszúrjuk,majd lassú tűznél kisütjük. Elég ragacsos a tésztánk, lehet vizes kézzel formázni is ,úgy is kisüthetjük vagy éppen kanállal kiszaggatva. Finom,gyorsan elkészül. Hidegen,melegen egyaránt kiváló. Porcukorral meghintve,házi baracklekvárral a legfinomabb.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése