2016. február 16., kedd

Bounty csokoládé

Bounty csokoládé

A neten láttam többféle változatot, nekem ez vált be. Finom, és csak kicsit pepecselős!

Hozzávalók:

20 dkg kókuszreszelék,
10 dkg tubusos cukrozott sűrített tej,
15 dkg tejcsokoládé (étcsokival is finom),
1 evőkanál napraforgó olaj.

Elkészítés:

A kókuszreszeléket tálba öntjük, s rányomjuk a cukrozott sűrített tejet, majd jól összekeverjük. Ezután kis gombócokat a tenyerünkben rudakká sodorjuk, nyomkodjuk. Tálba rendezzük és kb. 15 percre a fagyasztóba rakjuk.
Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a tejcsokoládét az étolajjal, s jól összekeverjük. Amikor letelik a 15 perc, kivesszük a fagyasztóból a kókuszrudacskákat, s villa segítségével belehempergetjük a megolvadt csokoládéba. Fóliára helyezzük száradni. Arra ügyeljünk, hogy ne érjenek egymáshoz ezek a rudacskák, mert akkor, amikor már megdermedt a csoki rajta, nagyon összeragadnak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése