2016. február 16., kedd

Raffaello-golyók

Raffaello-golyók

Háááát, nem annyira jött be a családnak, de nem is vállalhatatlanul gáz. Olyan semmilyen!

Hozzávalók:

15 dkg sovány tejpor,
10 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
8 dkg kókuszreszelék + kelleni fog a golyók borításához is,
0,7 dl víz,
hántolt mandulaszemek.

Elkészítés:

A vizet mérd ki egy lábasba, majd főzd fel benne a cukrot. A vajat vedd ki a hűtőből, és melegítsd enyhén olvadt állapotúra. A tejport és a kókuszreszeléket keverd össze. Amikor a víz felforr, és egyneművé válik vele a porcukor, húzd le a tűzről, és először a kókuszreszelékes-tejporos keveréket add hozzá, majd a vajat is. Keverd simára az egészet.
Ha túl híg, adj hozzá még egy kis tejport és kókuszreszeléket, ha túl sűrű, akkor a víz lesz a megoldás. Ha szépen összeállt, akkor tedd egy órára hűtőbe. Amikor letelt a pihenésre szánt idő, formázz a masszából egységes méretű golyókat, rejts a közepükbe egy-egy szem mandulát, majd forgasd meg a kész golyókat kókuszreszelékben. Ezután tálalhatod is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése