Ez egy nagy meglepetés volt. Kicsit pepecselős, de elképesztően finom. Nem is látszik rajta, hogy mennyire!
http://www.nosalty.hu/recept/csokolades-meggyes-joghurtos-kocka
Hozzávalók:
A tésztaalaphoz:
4 db tojás,
4 evőkanál víz,
20 dkg porcukor,
18 dkg finomliszt,
2 dkg cukrozatlan kakaópor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál napraforgó olaj,
1 teáskanál sütőpor.
A krémhez:
2 tasak epres pudingpor,
2.5 dl tej,
2.5 dl meggylé,
40 dkg meggybefőtt (1 üveg),
1 evőkanál zselatin,
3 dl habtejszín,
350 g joghurt (natúr),
4 csapott evőkanál cukor (vagy ízlés szerint).
A tetejére:
5 dkg csokoládé (olvasztott).
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, és kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat, és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtaját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk. Ezután hozzákeverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük.
Összeállítás:
A tésztalapra simítjuk a krémet, hűtőbe tesszük 1 órára, és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése