2016. március 22., kedd

Gyors kakaós csiga

Gyors kakaós csiga

Hirtelen kellett valamit összedobni. Sok esélyes volt, de ezt választottam és nem bántam meg!

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg túró,
10 dkg porcukor,
egy csipet só,
fél csomag sütőpor,
fél dl tej,
5 evőkanál olaj,
25 dkg liszt.

Hozzávalók a töltelékhez:

1-2 evőkanál olaj a kenéshez,
4 evőkanál porcukor,
2 csapott evőkanál kakaópor.

Elkészítés:
Összekeverjük a töltelékhez a kakaót és a porcukrot, majd félrerakjuk.
A tésztához kikeverjük a túrót a porcukorral, hozzáadjuk a sütőport, a tejet és az olajat, aki szereti a sót is, majd végül begyúrjuk a liszttel.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk a porcukros kakaóval. Szorosan feltekerjük, nagyjából 2 centis darabokra vágjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Nem kell barnának lennie, csak éppen kezdjen pirulni.
Megszórhatjuk porcukorral a tálalásnál.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése