2014. március 17., hétfő

Pizzás csigák

Pizzás csigák

Már régóta foglalkoztatott a gondolta, de ma véletlenül ráértem. Olyan, mint a pizza, csak fel van tekerve :-)
http://www.limarapeksege.hu/2013/05/gondolom-senkinek-sem-kell-bemutatni.html

Hozzávalók:

50 dkg liszt (nekem a fel teljes kiőrlésű)
2,5 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
3 evőkanál olívaolaj,
2,5 dl langyos víz (lisztfüggő!!!!),
ízlés szerint pici só.

A töltelékhez:

paradicsommártás (óvatosan, mert ha sok, akkor kifolyik!),
reszelt sajt,
összevágott szalámi (vagy aki amit szeret),
rengeteg zöldfűszer, lehet szárított is (oregánó, bazsalikom, majoránna bármi).

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben és esetleg nagyon kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, beletesszük az olajat, a sót és a vizet, majd sima tésztává gyúrjuk. Egy jó fél órán át meleg helyen kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán szögletesre nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel. Először a szósz, majd a fűszerek, rá a reszelt sajt és a szalámi. Most kezdődik a java. 2 centis szeletekre vágjuk és a sütőlemezre tesszük. A szeletelést állítólag lehet cérnával is végezni, de én persze késsel próbálkoztam. az eredmény mondjuk úgy, rusztikus!
A tepsin újra keleszthetjük és utána előmelegített sütőben 200-210 fokon készre sütjük.
Vagy simán berakom és amíg bemelegszik a sütő, addig kel!

Sajnos nagyon finom!!!!!!













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése