Lekváros bukta
Hozzávalók a tésztához:
kb. 2,5 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
7,5 dkg margarin,
pici só,
1 db citrom reszelt héja.
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin.
A töltelékhez:
Sütésálló lekvár.
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk egy teáskanállal..
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Dupla adagban készült,fele-fele arányban a töltelék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése