2014. március 30., vasárnap

Almás pite

Almás pite

Hozzávalók az omlós tésztához:

50 dkg liszt,
25 dkg margarin vagy vaj,
15 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 tasak sütőpor,
2 db tojás,
2-3 evőkanál tejföl/kefir/joghurt,
kevés dió darálva.

A töltelékhez:

2-3 kg alma,
az alma édességétől függő cukor,
fahéj ízlés szerint.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és a hűtőbe tesszük míg
elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd pár perc alatt összepároljuk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk a tepsi méretére, beletesszük, majd megszórjuk a reszelt dióval, hogyha az alma esetleg levet engedne, akkor ne áztassa szét a tésztát. Utána rásimítjuk a reszelt almát, végül befedjük a maradék kinyújtott tésztával. Lekenhetjük tojással mielőtt a sütőbe tesszük.
180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. 
Isteni finom!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése